Nya Fengersforsbilder
Fröskog i mitten på 50-talet

Fröskog 50-tal Det här flygfotot är från mitten på 50-talet. Om vi börjar nere till vänster så ligger där brandstationen byggd i början på 50-talet. Det stora huset över brandstationen är bruksgården med kvarnen strax bredvid. Båda dessa byggnader är borta idag. Framför dessa hus ligger dammen som verkar vara torrlagd. Kanske var sommaren väldigt regnfattig. I mitten ser vi semesterhemmet och lite nedanför åt höger Svanlings diversehandel (skymd av träd). På andra sidan vägen mitt emot affären ligger Svanlings taxi. Om vi flyttar blicken längst ned till mitten på bilden så ser man järnvägen med sitt varningsmärke. Järnvägen gick mellan fabriken och bryggan vid sjön Ärran. Till höger om järnvägsmärket ligger Abrahamssons taxi. Längst upp i mitten på bilden skymtar klockstapeln vid kyrkan. Huset som syns upptill till vänster är lärarbostaden som ligger i backen upp till kyrkan.

Flygfotot visas med tillstånd av Flygfotohistoria.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Senaste kommentarer