Nya Fengersforsbilder
Okänd fest

Fest sent 50tal a

När jag först såg den här bilden tänkte jag bara att det var en mängd okända personer på någon fest. Nästa gång jag tittade på bilden upptäcker jag dock min morfar och mormor. Erik och Emma Kristoffersson från Viken. Andra raden som nummer tre och fyra. Bredvid Emma sitter hennes bror Gilbert Larsson och hans fru Anna-Lisa. Har ingen aning om vad eller vem som firas men det bör vara i Fröskog eller Fengersfors. Bilderna har samma typ av anteckningar på baksidan så de hör ihop. Om man tittar på sista bilden, där en kvinna kommer ut med en tallrik, så ser man krokar att hänga kläder på. Det kan alltså vara skolan i Fröskog som är lokal för festligheterna. Möjligen kan det vara när Tössbo kommun bildades 1952. Man slog då ihop flera små kommuner varav en av dessa var Fröskog.

Fest sent 50tal b

Fest sent 50tal c

2 Responses to Okänd fest

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Senaste kommentarer

2 svar till ”Okänd fest”

  1. Profilbild för Lennart Arvidsson
    Lennart Arvidsson

    Tror du kan ha rätt i att det kan handla om kommunbildningen. Ser flera namn som jag tror var politiskt aktiva i olika partier. På översta bilden ser jag t ex ryggen på Arvid Norell. På nedersta bilden tror jag kvinnan är Helena Margareta fengerkrog, gift med disponent John Fengerkrog. Herrarna på den bilden är Einar Sädbom och Henning Jennersten

  2. Profilbild för Lars Rudström
    Lars Rudström

    I den översta bilden ser jag längst th Arvid Norell, vice ordf i SPIAF Avd 71.ordf Ordf då var Eskil Eriksson.