Nya Fengersforsbilder
Kvartsbrott i Byn då och nu

Opel Kadett 3

1973 köpte jag min första bil en Opel Kadett årsmodell 1965. Ovanstående bild har jag visat tidigare men nu har jag återfotat bilden. För en tid sedan beslöt jag mig för att leta upp platsen där jag och Leif Andersson fotade Kadetten våren 1973. Platsen, ett kvartsbrott, är idag väldigt igenväxt men jag hittade rätt till slut. Jag tog en ny bild på samma plats och sedan lade jag in den gamla bilden i den nya. Som synes har det hänt en del på snart 50 år. Naturen tar tillbaka.

Opel-Kadett-2 - kopia nmk (2)Opel Kadett 1

På dessa bilder syns förändringen ännu tydligare. Från att i princip ha saknat växtlighet börjar det nu mer och mer likna en djungel. Det går idag inte att köra en vanlig bil till platsen utan det är till fots som gäller.

Opel-Kadett-2021ny (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Senaste kommentarer