Nya Fengersforsbilder
Kvartsbrotten i Fröskog 1930

almanacka-2017-b

Den 26 juli 1930 besökte Birger Hultgren kvartsbrotten i Fröskog och tog den här bilden. På den här tiden bröt man fortfarande på bergssidan som vetter mot samhället. Senare stoppades denna brytning och man fortsatte då på baksidan av berget vilket naturligtvis inte syntes på samma sätt. Idag är de här djupa såren i bergssidan i stort sett igenväxta och märks nästan inte från samhället. När man tittar på bilden så undrar man hur man arbetade sig in i berget. Det verkar inte finnas märken efter borrhål. Sprängde man inte utan bröts berget för hand? Hur man än gjorde lär det ha varit ett hårt och slitsamt arbete.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Senaste kommentarer