Nya Fengersforsbilder
Snöstormen 1971

snöplog 1971

Alla Helgons dag lördag den 6 november 1971 drog ett våldsamt snöoväder fram över delar av Sverige. Det började snöa och blåsa på fredag kväll och höll på en bit in på söndagen. På lördagen gick strömmen i Fröskog och var sedan borta till onsdag veckan därpå. På den här tiden var det mest luftledningar vilket syns tydligt på den här bilden. Ledningarna tyngdes ned av blötsnön och fallande träd gjorde inte saken bättre. Reparatörerna hade ett tufft jobb med att ta sig till alla avbrott och få dom lagade. Den här bilden är tagen i korsningen vid gamla brandstationen mot Långed till. Notera att det fortfarande är dom gamla registreringsskyltarna som gäller. Jag minns att man visade en Bondfilm på bion i Fengersfors på söndag kväll. Fengersfors hade ström då men en bit in på filmen blev det svart. Man visade sedan filmen på måndag kväll och då gick det bättre med strömmen som tur var.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Senaste kommentarer