Nya Fengersforsbilder
Tyska krigsbarn i Fengersfors

Fengersfors Stugan m tyska krigsbarn ca 1947 månne

De flesta känner ju till att det kom många finska barn till Sverige under kriget. Efter Andra Världskrigets slut kom det också många tyska barn till Sverige vilket inte är lika känt. Många kom från områden som nu stod under Sovjetunionens kontroll. Vi har fått bilden av Johan Fenger-Krog som berättar att den är tagen i ”Stugan” under ett tårtkalas i slutet av 40-talet. Johan sitter vid bordet som nr 5 från höger. Som nr 1 från höger sitter Lennart Fenger-Krog och som nr 3 från höger sitter Hans Fenger-Krog. De övriga känner vi tyvärr inte till namnen på. Vi vet inte om alla övriga barn är tyska eller om några av dom är svenska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Senaste kommentarer