Nya Fengersforsbilder
Stridsvagnar genom Fröskog

Stridsvagn a (919x566)

Att stridsvagnar kör genom Fröskog hör inte till vanligheterna. Det har dock hänt vilket dessa bilder är ett bevis för. Vagnarna är förmodligen modell 37 som var en av försvarets tidiga vagnar. Det var en mycket liten vagn bestyckad med enbart kulsprutor. Besättningen fick inte vara längre än 160 cm för att få plats. Tidpunkten bör vara tidigt 40-tal och platsen är Hensbyvägen strax efter korsningen Ärrsjövägen. Huset som syns är borta sedan många år. Det låg precis i kurvan före den långa backen. Bilderna har vi fått låna av Bengt Eriksson i Fröskog. Vi kommer att visa fler bilder ur hans bildskatt framöver.

Stridsvagn b (919x592)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Senaste kommentarer