Nya Fengersforsbilder
Vägbygget till Ripfors

Byn 1

Här visar vi ett antal bilder från tidigt 50-tal när det byggdes ny väg från Lövnäs fram till Ripfors. Stora Kopparberg utförde här provbrytningar. Det fanns en väg tidigare men nya vägen blev betydligt rakare och bättre. Den branta backen har enligt Bengt Eriksson, som lånat ut bilderna, ett antal växellådor och kardanaxlar på sitt samvete.

Byn 3

Den enorma bandschaktaren som användes vid vägbygget. På den här tiden var det grusväg från Tösse till Fröskog så att transportera denna maskin var säkert inte helt enkelt. Bilden är förmodligen tagen vid Lövnäs.

Byn 2

Lingrävare vid nuvarande vändplan nedanför berget.

Vägbygge 1

Egon Bengtsson vid en provbrytning.

Vägbygge 2

Samme Egon Bengtsson vid bandschaktaren.

Vägbygge 3

Lingrävare i verksamhet och nedtill ytterligare en bild på bandschaktaren. Lär vara Ivar Bengtsson i mitten.

Vägbygge 4

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Senaste kommentarer