Nya Fengersforsbilder
Infotavla om ”Fecka”

IMGP1288 - kopia (1280x889)

Vid en liten ceremoni nyligen avtäcktes en infotavla om ”Fecka” i Fröskog.

Det är många som stannar till vid pausplatsen vid sjön Ärran i Fröskog. Det är också många av dessa som undrar vad det är för stor betongklump som ligger vid stranden. För den oinvigde är det naturligtvis omöjligt att begripa vad det är då rampen ut ju är borta sedan många år. Många tror att det är någon form av försvarsanläggning från krigsåren på 40-talet.

Hösten 2018 tog Håkan Burgemeister initiativ till att få upp en infotavla om ”Fecka”. Vargön Alloys AB, som utvinner kvarts från täckten på Bläsen, gick med på att bekosta tavlan. Efter ett drygt halvår finns nu tavlan på plats. Tavlan beskriver i ord och bild hur brytning och transport av kvartsen gick till. Under arbetet med tavlan har ny information och nya bilder kommit fram. Om ni passerar Fröskog så stanna gärna till vid ”Fecka” och få mer kunskap om kvartshanteringen som pågått där i mer än 100 år.

IMGP1290 - kopia (1280x829)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Senaste kommentarer