Nya Fengersforsbilder
Viken i mitten på 50-talet

Viken 50tal

Ett flygfoto av Viken från mitten på 50-talet. Det finns en en hel del att berätta om bilden. Tvättstugan och brunnen med vatten håller på att färdigställas längst till höger. Den vita fyrkanten. Mellan boningshuset och ladugården står en person och rör ihop cement som skall användas när golvet gjuts över brunnen. Någon är på väg med en skottkärra mellan magasinet och ladugården. Kanske med cement. Till höger om boningshuset finns en jordkällare som byggdes 1954 om jag inte minns fel. Ryggen på en gris syns vid svinstian längst till höger på ladugården. Längst till vänster syns skuggan av ”lelle stuga” där vi bodde fram till tidigt 60-tal när pappa byggde huset i Fröskog. Vägen gick som synes precis förbi husen på den här tiden. Det var först i början på 80-talet som den nya sträckningen kom till. Bilden publiceras med tillstånd från Flygfotohistoria.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Senaste kommentarer