Nya Fengersforsbilder
Tåget mellan bruket och Ärran

Tåget Fröskog 50tal

I mitten på 50-talet flygfotograferades en mängd fastigheter i Fröskog med omnejd. När man vid det här tillfället flög över Fröskog så kom tåget från bruket tuffande på ”maa”. Tydligen tyckte fotografen det var intressant att få på bild fast det förmodligen inte gick att sälja denna bild till någon. Man åkte ju runt i stugorna sedan och försökte sälja ett flygfoto på fastigheten. Det är säkert många av er som har eller har sett flygfoton från den här tiden. Vanligt att det hänger en flygbild på någon vägg. Ibland var bilderna kolorerade eller riktiga färgfoton. Dom som åkte runt och sålde hade ofta flyguniform vilket naturligtvis ingav stort förtroende.

På andra sidan allén går gamla vägen mellan Fengersfors och Fröskog och ån måste ju rinna mellan spåret och allén. Ungefär där spåret är går alltså den nya vägen.

Bilden publiceras med tillstånd av Flygfotohistoria.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Senaste kommentarer