Nya Fengersforsbilder
Drömbilen Datsun 120 Y

Datsun 120y 1987 a-2

Thord Gårdebratt förevisar här stolt upp sin Datsun 120 Y på Viken i januari 1987. Datsun 120 Y anses som bekant vara en av världens allra bästa bilar genom tiderna. Underredets bruna färg matchar den gula lacken väldigt bra vilket Thord är noga med att påpeka. Thord berättar att han köpte bilen för en 1000-lapp i Svanskog. Den hade då stått avställd några år. De gamla ägarna hade kört höbalar i den på grusvägarna så därför var det ett tjockt lager grus och lera på underredet. Besiktningen gjordes i Bengtsfors och under besiktningen ramlade en stor del av leran av så personalen kanske inte var överförtjust. 9 st 2:or lyckades Thord skrapa ihop med bilen. Det hade nog inte hjälpt med den allra lyxigaste vetekransen på sätet!!!

Datsun 120y 1987 b-2

Här ser man tydligt det invändiga avgassystemet. Stolarna har exklusivt överdrag i merinoull som matchar den bruna läderklädseln.

Datsun 120y 1987 c-2

Motorrummet är om möjligt i ännu bättre skick än när bilen lämnade fabriken. Notera kartongen som täcker kylaren vilket hjälper till att ge högsommarvärme i kupén.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Senaste kommentarer