Nya Fengersforsbilder
Skolresa till Danmark 1967

Skolresa (2)

När jag sorterade en del gamla skolpapper dök denna stencil upp. Det är en föräldralapp från Fröskogs skola angående klass 5 och 6 skolresa till Danmark 1967. Jag har kladdat lite på sidan men tror inte det föreställer lärare eller andra vuxna. Resan kostade 68 kronor vilket motsvarar ca 700 kronor idag. Jag hade med en kamera men de enda kort jag tog var på några djur på zoo. Hade varit betydligt roligare med bilder på klasskompisarna. Minns inte mycket från resan mer än att jag hade tur och vann en resväska och ett grillset på något lotteri på Liseberg. Fotografierna här har jag fått av Thord Gårdebratt.

IMG_20220107_133527 (2)

För att samla in pengar till resan hade klass 5 och 6 i Fröskog någon typ av aktivitet i fritidslokalerna. Här mimar ett antal tjejer till Hep Stars – låtar. Vi tror vi har namnen rätt men reservation för fel. Från vänster Carina Svensson, Yvonne Carlsson, Ros-Marie Svensson, Synnöve ………….., Britt Holm och Siv Gustavsson.

IMG_20220107_133156 (3)

Thord Gårdebratt med portfölj redo att ge sig iväg på skolresa till Aalborg och Danmark.

IMG_20220107_133255 (2)

Hans Helgstedt och Thomas Skåån ombord på Danmarksfärjan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Senaste kommentarer