Nya Fengersforsbilder
Cylindertransport

Cylinder transp.

Vi har tidigare visat bilder på cylindertransporter till bruket. Om den här bilden är från samma transport vågar vi inte svara på. Med tanke på fordonens utseende är det 20-tal eller tidigt 30-tal. Det var säkert en stor händelse när denna bjässe skulle på plats i fabriken.

One Response to Cylindertransport

  1. Bengt-Åke Jansson skriver:

    Detta är nog en bild fån transport av cylindern till PM III, som sattes in 1934,och som monterades av tyska ingenjörer från Siemens. Själva monteringen var så hemlig att brukets egna elektriker Axel och Gunnar Ottosson inte fick komma i närheten förrän det var klart för provkörning! Detta berättade G Ottosson för mig när jag gick som instrumentmakarelärling hos honom -64 till -67.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Senaste kommentarer