Nya Fengersforsbilder
Invigning av Fritidslokalerna 1952

ÅT 1953 d

Åmåls Fotoklubb håller på att gå igenom Olle Englunds bildarkiv för att ta vara på alla lokalhistoriska bilder. Dessa negativ hittades med texten ”Fengersfors ÅT 1953”. Vi funderade vad ÅT stod för men tack vare Sten Lindström förstod vi att det stod för Åmåls Tidningen. Lokalerna invigdes 27 december 1952 och dessa bilder publicerades säkert inte förrän i början på 1953. Ni känner säkert igen en del av gästerna på invigningen.Femte från vänster på bilden ovan är ju disponent Fenger-Krog själv.

ÅT 1953 e

På väggen baktill uppe till vänster syns hålet till filmprojektionsrummet. Man minns dessa taklampor som ju tonades ner innan filmen började. Just biografutrustningen var en stor investering.

ÅT 1953 b

ÅT 1953 a

ÅT 1953 c

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Senaste kommentarer