Nya Fengersforsbilder
Då och nu

GammalVag

Den här bilden finns även med på gamla sajten. Den är tagen mellan Hannebol och Valtarebol förmodligen på tidigt 50-tal. Detta är alltså gamla vägen mellan Tösse och Fröskog. Att vi visar bilden igen beror på att den här vägsträckan faktiskt finns kvar än idag. Något vi inte kände till när vi lade ut bilden första gången. Nyligen återfotade vi platsen. Räckena till stenbron finns inte kvar. Telefonstolpen är naturligtvis borta liksom mjölkbordet. Vägen som går upp till Valtarebol är borta liksom trädet vid vägkanten. Att få till samma bild idag är inte helt enkelt. Vi vet inte vilken brännvidd Karl-Otto Wärn hade på kameraobjektivet. Mjölkbordet, trädet och vägen som går in till höger är borta så det finns för lite referenser att använda till den nya bilden. Nåväl det syns ändå tydligt att den nya bilden är tagen på samma ställe. Någon meter hit eller dit spelar inte så stor roll.

IMGP6149

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Senaste kommentarer