Nya Fengersforsbilder
GDG-bussen del 1

Bussresebilder g

Det är våren 1971 och GDG-bussen har stannat vid hållplatsen i Fröskog. GDG stod för Göteborg-Dalarna-Gävle och var ett transportbolag med kopplingar till järnvägen. Bolaget blev senare Swebuss. Bussarna kändes igen på sin orangeröda färg.

GDG Buss

Bussresebilder a

Som synes var det lite enklare inredning i bussarna för 50 år sedan. Morgonturen och eftermiddagsturen var som regel fullsatt p.g.a alla elever som skulle till skolan i Åmål. På bilden ovan från vänster Leif Andersson, förmodligen Ilkka Saarikoski och Lars-Göran Andersson.

Bussresebilder b

Samma tillfälle från en lite annan vinkel. Här syns också Bengt Eriksson till vänster. Busschauffören med sin typiska mössa är förmodligen Folke Haij som vanligtvis körde bussen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Senaste kommentarer