Nya Fengersforsbilder
GDG-bussen del 1

Bussresebilder g

Det är våren 1971 och GDG-bussen har stannat vid hållplatsen i Fröskog. GDG stod för Göteborg-Dalarna-Gävle och var ett transportbolag med kopplingar till järnvägen. Bolaget blev senare Swebuss. Bussarna kändes igen på sin orangeröda färg.

GDG Buss

Bussresebilder a

Som synes var det lite enklare inredning i bussarna för 50 år sedan. Morgonturen och eftermiddagsturen var som regel fullsatt p.g.a alla elever som skulle till skolan i Åmål. På bilden ovan från vänster Leif Andersson, förmodligen Ilkka Saarikoski och Lars-Göran Andersson.

Bussresebilder b

Samma tillfälle från en lite annan vinkel. Här syns också Bengt Eriksson till vänster. Busschauffören med sin typiska mössa är förmodligen Folke Haij som vanligtvis körde bussen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Sök
Senaste kommentarer